woensdag 16 augustus 2006

Voor de camper... Mexico en Venezuela

Voor we in 2007 getrouw met de camper begonnen te reizen...
gingen we dus nog met het vliegtuig weg.

Dit is een canvas die ik 2015 heb gemaakt, maar de reizen vonden plaatsen in 2000 - 2001 en 2006.


In 2000 gingen we naar Venezuela, vakantiebestemming Isla Margarita.

Hier blijft ons vooral de meerdaagse excursie naar de Orinocodelta bij. We vliegen met een klein oud vliegtuigje naar het vasteland, naar de Orinocodelta. We maken een rondje langs de Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld - zowat 1 km hoog. We wandelen onder de waterval van Canaima door, waarvan we later leren dat de documentaire van Lost World hier is opgenomen. En we maken een al te gekke tocht in de gietende regen... door het regenwoud. Helemaal ingepakt met rubberlaarzen en oranje ponchos. De gids hakt zich een weg door de brousse. We overnachten in een paalwoning aan een zijrivier van de Orinoco. Dichtbij de Warao-indianen. Ons hutje is gemaakt van planken tot zowat een meter hoog, daarboven open gaas... Slaap- en badkamerdeel uiteraard afgeschermd :)  Wassen met flessenwater. Tot middernacht draait een generator. Daarna hoor je hem stilvallen... De verlichting gaat uit... pikdonker! Op de nachttafeltjes staan twee kaarsjes klaar. GEWELDIG ! We vallen in slaap met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Geritsel in het gebladerte, geroep van apen, en nog zoveel meer wat we niet meteen kunnen thuisbrengen... Een unieke ervaring!
In 2001 gingen we een eerste keer naar Mexico. Prachtig hotel aan de Riviera Maya. Geweldige vakantiebestemming. Letterlijk en figuurlijk een 'All In'.

Ook hier maken we een meerdaagse tocht naar het binnenland. We overnachten in een Hacienda, wat iets minder bevalt. Ook weer wassen met flessenwater, maar een vies muf kamertje met net iets te veel kakkerlakken in ons vizier. Tja, je moet er iets voor over hebben om tot bij de Maya-tempels te geraken! We beklimmen de tempel van Chichen Itza, tegenwoordig mag je hier niet meer op als toerist. De duiventempel, de dodentempel, het balplein, de cenote, de Caracol,... alles zoooo geweldig en overbluffend. We bezoeken de site van Uxmal, waar vooral de ovalen tempel ons opvalt.

Het beviel ons zo goed dat we in 2006 nog eens naar de Riviera Maya vliegen. We bezoeken nog de oude site van Coba en de enige Maya-site die aan zee gelegen is, Tulum. We nemen ook de tijd om het toeristische park XCaret te bezoeken. Een prachtig park, heel mooi aangelegd. Exotische dieren, een vlindertuin waar je doorwandelt. We zwemmen ook met de dolfijnen, 'onze' dolfijn is 'Xanum'. Zo'n unieke ervaring!

Dit kunnen ze ons toch niet meer afnemen!
 
Great MEMORIES last FOREVER...
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten